19/6/09

Πράσινοι και Βένετοι

1. Χρόνια τώρα πίστευα ότι ο Ελληνικός εμφύλιος τερματίστηκε το 1949.

Έκανα λάθος.
Παραθέτω πραγματικά σχόλια έτους 2009 από βιντεάκια στο YouTube.

«Ουγκ Ουγκ Ζώον. Σου επέτρεψαν και να μιλάς. Πίσω στην τρύπα σου μωρή λουλού. Εκεί που σε λίγο καιρό θα ανταμώσεις αυτό που φοβούνται όλα τα ερπετά. Τη φωτιά»

«Κομμουνισταριά! Μια ζωή προδότες και ανθέλληνες ήσασταν, είστε και θα είστε.»

«ΟΚ, δεν είσαι ρατσιστής, είσαι μαλάκας και φασίστας. Η ουσία είναι η ίδια, σκατόμυαλε.»

«Φασίσται Κουφάλαι έρχονται κρεμάλαι.»


2. Το κείμενό μου έχει αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε εξωτικές περιοχές της πόλης μας, όπως η οδός Σοφοκλέους και ο Άγιος Παντελεήμονας.

Επιθέσεις πολιτών σε μετανάστες, εν είδει αυτοδικίας – πού είναι η Αστυνομία;
Επιθέσεις μεταναστών σε αυτοκίνητα και πεζούς – πού είναι η Αστυνομία;
Πολιτευόμενοι με Αριστερά και Δεξιά κοστούμια που τα διαρρηγνύουν μόλις δουν τις κάμερες – πού πήγε ο Κοινός μας Νούς;

3. Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν την πόλη μας φοβάμαι ότι θα γενικευτούν, όσο το Κράτος αρκείται σε εφόδους εντυπωσιασμού και όχι σε κινήσεις ουσίας. Διότι, η καρδιά του προβλήματος είναι η παντελής έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής του Ελληνικού κράτους, από την ημέρα που οικειοθελώς άνοιξε τις πόρτες του.

Την έλλειψη αυτή προσπαθούν να υποκαταστήσουν:
(α) Οργανώσεις πολιτών με ευαισθησίες, που αντιλαμβάνονται ότι κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί και για τους ανθρώπους που χτυπούν απεγνωσμένα την πόρτα τους. Μέσα σε αυτές τις οργανώσεις παρεισφρύουν και άτομα κατ’ επίφαση «αντιεξουσιαστικά» που εκμεταλλεύονται καταστάσεις (μεταξύ άλλων και το τεράστιο σήμερα έλλειμμα Παιδείας) προς ίδιο όφελος, φορώντας αριστερές/προοδευτικές μάσκες προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να καρπωθούν πολιτικά και οικονομικά οφέλη.
(β) Οργανώσεις ανήσυχων πολιτών που βλέπουν την πραγματική καθημερινή υποβάθμισή της ζωής τους εξαιτίας της παρουσίας των απελπισμένων μεταναστών και αναζητούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Μέσα σε αυτούς παρεισφρύουν και άτομα που εκμεταλλεύονται καταστάσεις (μεταξύ άλλων και το τεράστιο σήμερα έλλειμμα Παιδείας) προς ίδιο όφελος, φορώντας δεξιές/εθνικιστικές μάσκες προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να καρπωθούν πολιτικά και οικονομικά οφέλη.
Στη μέση βρίσκονται οι μετανάστες, σε μόνιμη αγωνία για ένα καλύτερο αύριο, που βεβαίως συχνά φθάνουν σε ακραίες συμπεριφορές είτε λόγω απόγνωσης είτε λόγω διαφοράς κουλτούρας, και που δυστυχώς αντιμετωπίζονται συχνά-πυκνά είτε ως «κακόμοιροι» είτε ως «μιάσματα».

4. Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί δεν προωθούν λύσεις. Τα προβλήματα είναι πραγματικά και ο "κακός" της υπόθεσης είναι κυρίως ο ζαμανφουτισμός του κράτους. Οι φωνές υστερίας εκατέρωθεν πρέπει να απομονώνονται διότι σίγουρα δεν προσφέρουν λύση. Πότε άραγε θα μπορέσουμε να δούμε καθαρά και να λειτουργήσουμε με το «Εμείς» και όχι το «Εγώ»;
(Εκτιμώ ότι η Ιστορία μας δεν αφήνει πολλές ελπίδες. Πράσινοι και Βένετοι, και στη μέση να χασκογελά ο Αυτοκράτορας…..)

Υ.Γ. Στην Ελλάδα, ό,τι δηλώσεις είσαι. Ας μην ταυτίζουμε λοιπόν τους όρους Αριστερός, Προοδευτικός, Φιλελεύθερος, Δεξιός κλπ. με τα κόμματα που ισχυρίζονται ότι τους εκπροσωπούν στην Ελλάδα. Διότι τα (κοινοβουλευτικά, τουλάχιστον) κόμματα στην Ελλάδα νοιώθω ότι δεν υπηρετούν ιδεολογίες μα μονάχα συμφέροντα.

(Για μια εξαιρετικά ψύχραιμη και επιστημονική προσέγγιση του όρου "ρατσισμός" δείτε σχετικές αναρτήσεις στο flamencologio.blogspot.com - Νίκο, ευχαριστώ για το προσάναμμα!)

1 σχόλιο:

flamencologio είπε...

Μα τι...προσάναμμα! Επιστημονική η ανάλυση γιατί είναι από τη σχολή όπου σπούδασα στο Παρίσι( που, όπως θα δεις στο encyclopaedique, την κάτω κάτω ανάρτησή μου όπου συσσωρεύω τις κουραστικές πληροφορίες από τις υπόλοιπες αναρτήσεις, δεν στεγάζεται πια στο Παρίσι γιατί υπήρξε κέντρο αναμοχλεύσεων και...ενοχλούσε τους συντηρητικούς παριζιάνους). Οι αναλύσεις της Ecole des Hautes Etudes στις Κοινωνικές Επιστήμες είναι οι καλύτερες της υφηλίου. Γι΄αυτό κάνω copy paste από δικές τους ιστοσελίδες. Γι αυτό και είναι εμβριθής η ανάλυση του ρατσιστικού φαινομένου. Οπότε και το προσάναμμα είναι καλό για ένα καλό μυαλό όπως εσύ...