5/6/09

Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δικτατορία

Ας μιλήσουμε λίγο για πολιτική. Λίγο, σας το υπόσχομαι.

1. Στις 8 Δεκεμβρίου του 1974 οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν (σοφά κατά τη γνώμη μου), με ποσοστό σχεδόν 70%, την εγκαθίδρυση στη χώρα Αβασίλευτης Δημοκρατίας. Βεβαίως, από τότε μέχρι σήμερα (35 έτη) κανένα άλλο δημοψήφισμα για οποιοδήποτε θέμα δεν έχει διεξαχθεί. Οι κυβερνώντες μας έκριναν ότι είναι σοφότεροι και γνωρίζουν καλύτερα – το δημοψήφισμα χάρη στο οποίο κυβερνάνε βολικά ξεχάστηκε.

2. Και κάπως έτσι ο Ελληνικός κυρίαρχος λαός υποδέχθηκε με τιμές βασιλιά τον πολιτικό που κάποτε κατηγορήθηκε για βία και νοθεία, που έζησε τα σκληρά χρόνια της Δημοκρατίας μεταξύ Καρτιέ Λατέν και Μονμάρτρης και που επέστρεψε θριαμβευτής σε μια χώρα με ελάχιστη συλλογική μνήμη.

3. Μια χώρα που, πολύ σύντομα, αποκαθήλωσε τον Βασιλιά-Εθνάρχη και εγκαθίδρυσε τον (εξ αίματος βεβαίως) Βασιλιά-Ρήτορα με ποσοστό 48%. Ο Μεσσίας των ανθρώπων που διψούσαν να πιστέψουν, έχοντας αποδοχή που όμοιά της δεν γνώρισε άλλος πολιτικός στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, κατάφερε σε 8 χρόνια να απαξιώσει τη Δημόσια Διοίκηση, να συστήσει ως ομοτράπεζους στην εξουσία τους μεγαλοσυνδικαλιστές (κατά το μεγαλοκαρχαρίες, μεγαλοεργολάβοι κλπ), να νανουρίσει τους εν δυνάμει πεινασμένους με τον πύρινο αλλά και κατευναστικό λόγο του.

4. (Παρένθεση βεβαίως αποτέλεσε η Οικουμενική κυβέρνηση. Έκαναν άλλωστε ό,τι μπορούσαν για να ξεχαστεί ταχέως αυτό το Θέατρο Σκιών.)

5. Και ο κυρίαρχος λαός, μέσα στην παραζάλη των λερωμένων Pampers, φέρνει στην εξουσία τον Βασιλιά-Εφιάλτη της επάρατης Δεξιά μαζί με την αθώα Κόκκινη περιστερά. Και στην πορεία διαπιστώνει ότι η οσμή του ωμού κρέατος της εξουσίας ωθεί και τους «Άξιοι Εισίν» πνευματικούς μας ταγούς να κόψουν μια δαγκωνιά. Και η Αβασίλευτη Δημοκρατία οδηγείται σε Ειδικές Δίκες με άφαντους κατηγορούμενους, νεκρούς στο πεδίο της μάχης και τον μοναδικό Υπουργό που πρέπει να πλήρωσε σε αυτή τη χώρα από το ’74 και μετά.

6. Και κάπως έτσι ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει οικειοθελώς να δώσει ξανά τα σκήπτρα στον ηγέτη που λίγα χρόνια πριν καταψήφισε ως ακατάλληλο (και ποιον άλλον να έβρισκε δηλαδή?)– βοήθησε και μια ροζ βίλλα, το αείμνηστο κίνημα του Αύριο και βεβαίως η μεγαλειώδης Εφιαλτική διακυβέρνηση. Αν κάποιος θυμάται κάτι άλλο από αυτή τη Δεύτερη Ευκαιρία πέρα από τα στίφη όρνεων που ανέμεναν να τραφούν έξω από το Ωνάσσειο, κερδίζει χρυσό δαχτυλίδι.

7. Σαν αυτό που έλαβε ο επόμενος δημοκράτης Βασιλιάς-Κινέζος. Οι τύχες της χώρας του ανατέθηκαν από το Ιερό Κονκλάβιο κομματικών και οικονομικών ηγουμένων, προτιμώμενος τριών άλλων ευέλπιδων ηγετών. Και ο Βασιλιάς-Κινέζος, καθισμένος στο φαγοπότι, στερούμενος ο ίδιος το φαγητό του τρεφόμενος με Ευρωπαϊκά οράματα, δεν πρόσεξε ότι το τραπέζι άδειασε ταχέως από τους νέους ομοτράπεζους της Εξουσίας.

8. Και όταν τα γιουρούσια επεκτάθηκαν και στα διπλανά τραπέζια, ο κυρίαρχος λαός στράφηκε εκ νέου στην εξ αίματος διαδοχή. Και έστεψε τον Βασιλιά-Καρνάβαλο. Που μάλλον στάθηκε ανήμπορος να εντοπίσει τους νταβατζήδες, νικήθηκε κατά κράτος από τον Βασιλιά-Άνεμο και προτίμησε να παραδώσει και αυτός προς βορά τα υπόλοιπα τραπέζια, όχι όμως μόνο στους ομοτράπεζούς του – αλλά και σε όποιον άλλον πρόλαβε να αρπάξει.

9. Και ο κυρίαρχος λαός φαίνεται πως εκ νέου θα στραφεί στην εξ αίματος διαδοχή. Διότι ψάχνει ακόμη για Σωτήρες και Μεσσίες που δεν πρόκειται να βρει. Διότι αγαπά να επικαλείται (και να οικειοποιείται!!!) τον Χρυσό Αιώνα ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί για το ότι η Παιδεία του βρίσκεται κάπου στην Εποχή του Χαλκού. Και διότι οι Ηγέτες του προφανώς ουδόλως ενοχλούνται από όσα συμβαίνουν έξω από το γυάλινο παλάτι τους. Γιατί όχι, άλλωστε? Αφού κανείς δεν σπάει το τζάμι?

10. (Τα «μικρά» κόμματα δεν μπορούν και – κυρίως – δεν θέλουν πραγματικά να κυβερνήσουν. Γι’ αυτό και είναι έξω από την ιστορία μας. Το φανατικά ακροδεξιό ΚΚΕ, ο χαμένος στην Αβάσταχτη Ελαφρότητά του ΣΥΝ, το επικίνδυνα θλιβερό στον λαϊκισμό του ΛΑΟΣ.)

11. Σήμερα, μας καλούν βεβαίως να ψηφίσουμε για την Ευρώπη. Με εκπληκτικά επίκαιρα συνθήματα όπως «με σύμμαχο εσένα», «αποφασίζουμε για την Ελλάδα», «τιμώρησέ τους», «για την Ελλάδα με τους Έλληνες» και το κορυφαίο όλων «χάσε ένα μπάνιο να χάσουν τον ύπνο τους».

12. Νομίζω πως το 1974 ο Ολοκληρωτισμός δεν κατατροπώθηκε. Ως Ιός που σέβεται τον εαυτό του μεταλλάχθηκε, έβαλε το μανδύα της Δημοκρατίας και μας παρείχε βεβαίως το δικαίωμα να αποφασίζουμε. Αλλά μονάχα για το ποιοι θα ορίζουν την δική τους τύχη και τη δική τους ψυχή.
Για τη δική μας τύχη και ψυχή, οι κυβερνώντες μας έχουν ξοδέψει ήδη τόνους Pampers…

Υ.Γ.1. Ευχαριστώ τους Βασίλη, Γιώργο, Φαίδωνα και Φώτη για την αφορμή και τα ερεθίσματα.
Υ.Γ.2. Επίτηδες στάθηκα στα αρνητικά όλων αυτών των ετών. Τα θετικά δεν τα αναφέρω, γιατί δεν είναι να θριαμβολογεί κανείς επειδή έκανε αυτά για τα οποία ψηφίσθηκε….
Υ.Γ.3. Παρακαλώ όσους επιθυμήσουν να με μαστιγώσουν να μην ξεχάσουν στην πορεία τα επιχειρήματά τους!

1 σχόλιο:

genparth είπε...

vl. facebook.....:-P